Van het huis

Voor mijn verjaardag heb ik van mijn man een prachtig boek gekregen: “Van het huis” van Laurence & Gilles Laurendon, Catherine Quévremont en Cathy Ytak. In het boek staan, onder andere, recepten voor brood, kaas, vleeswaren en dranken. Ik ben van plan zo veel mogelijk recepten uit te proberen. Aangezien ik tot nu toe druk bezig was met het schrijven van mijn scriptie (en die is nog steeds niet af, helaas) en ik daarna drie weken in Barcelona was om Catalaans te leren, had ik niet veel tijd om daar mee bezig te zijn. Ik heb dus maar een recept uitgeprobeerd, voor traditionele brioche.

Brioche

Verwerken van het deeg ging niet heel makkelijk, maar het resultaat was fantastisch. Toen ik de brioche proefde werd ik naar Frankrijk meegenomen en stond ik daar in de zon, voor la boulangerie, te genieten van de perfecte smaak van een verse brioche. Heerlijk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.