Week in mijn telefoon #1

Week1_Fotor_Collage

Als jullie meerdere blogs lezen dan kennen jullie het al. Goede ideeën spreiden snel. Het is tijd dat ik ook mee doe.

Het lijkt me leuk om elke zondag, saaie weken uitgezonderd, mijn week in foto’s aan jullie te laten zien. Zoals ik al zei, ben ik niet zeer origineel. Ik heb het gewoon van andere bloggers afgekeken. Ik vind het leuk om op deze wijze mijn week in het kort te beschrijven. Het is ook een uitstekende manier om de ontelbare foto’s die in mijn telefoon leven te gebruiken.

Deze week stond in het teken van bakken. Ik heb elke dag een brood gebakken en om de week goed te beëindigen heb ik gisteren ook nog Nigella’s koffie-banaan brood gebakken (1). Het recept voor die heerlijkheid kunnen jullie in Nigellissima vinden. Dit hele kookboek is trouwens een aanrader, vol van heerlijke en snelle recepten.
Deze week moest ik ook een paper schrijven voor mijn studie. Het ging echt moeizaam zodat ik in de avond een beetje ontspanning zocht (hij is net af!). Niets beter dan vroeg naar bed gaan en nog even een boek (6) of mijn favoriete Nederlandse tijdschrift Flow (2) lezen. Ik lees nu “Italian Ways” van Tim Parks, een heerlijk boek over zijn treinreizen in Italië. Flow kennen jullie zeker, wat een heerlijk blad dat is. Na een zeer lange zoektocht heb ik eindelijk ook een Nederlands tijdschrift gevonden, maar daar over een andere keer meer.
Door het schrijven van de paper was ik aan huis gebonden en, gezien dat A. een hele drukke werkweek had, besloot ik voor ons avondeten te zorgen. Ik hou niet van koken, in tegenstelling tot het bakken, maar soms vind ik het wel leuk. Deze week heb ik twee keer een heerlijke pasta maaltijd voor ons gemaakt; spaghetti met mijn variatie op de Bolognesesaus (5) en Pipe Rigate met Gorgonzola en pistache noten, afgedekt met raketsla (4).
Als ik nog niet zeker wist of de herfst al begonnen is, dan laten onze poesjes dat wel duidelijk merken. Ze zoeken regelmatig elkaars warmte op (3), wat nooit in de lente of zomer gebeurt. En het belangrijkste teken van het nieuwe seizoen is het feit dat Jack op schoot komt liggen (7).

P.S. Iedereen is welkom om de taalfouten naar mij toe te e-mailen: annamboland(at)gmail.com.