Week in mijn telefoon #2

Week2

Het was geen zeer spannende week. Het was de tentamen week aan de universiteit en ik ben bijna helemaal niet buiten de deur geweest. 

Het klinkt vrij triest, alsof ik geen leven buiten de universiteit heb. Het is niet zo erg. Eerst studeerde ik voor een examen en daarna  was ik bezig met een vertaling die, hoop ik, voor de toelating tot een workshop voor de literaire vertalers gaat zorgen.
Je ziet op de foto’s dat dit niet alleen een studeer-vertaaal week was, maar ook etensweek. We zijn begonnen met een Engels ontbijt (2), dat mijn lieve man voor ons tweeën heeft voorbereid. Zelfs dronk ik mijn thee met melk, voor de ‘final touch’. Op het bord zien jullie een gebakken ei, bonen in tomaten saus, bloedworst en geroosterd brood. Het was heerlijk, maar ik denk niet dat ik zo’n groot ontbijt dagelijks zou kunnen eten.
Het was ook de week van de keuken experimenten. Ik heb een nieuw dessert gemaakt: chocolate chip cookies cheesecake (5). Dat wil zeggen Amerikaanse stijl cheesecake, zonder bakken, met laagjes gekruimelde chocolate chip cookies. Ik heb het geserveerd met slagroom bestrooid met gemalen koekjes. Het was heel erg zoet, maar A. vond het heel lekker en schreeuwde om meer.
A. heeft met soep geëxperimenteerd. Hij heeft bonensoep van bruine bonen gemaakt, met de toevoeging van gebakken paprika en een vleugje mascarpone (1). Het was heerlijk en deze keer schreeuwde ik om meer.
De herfst is niet zo slecht , als je zo’n prachtig uitzicht vanuit jouw slaapkamer raam kan hebben (4). Dit jaar, op het plein voor ons huis, zijn de kleuren heel erg mooi. De bomen beginnen hun bladeren te verliezen, maar het plein is nog in goud, groen en rood gekleurd. Zo’n herfst vind ik leuk.
Op woensdag in de 365dagen kalender van Flow stond een citaat van een Amerikaanse psychiater en schrijver M. Scott Peck (3). Het past precies goed bij hoe ik op dat moment in het leven sta. Ik moet altijd glimlachen als ik een citaat zoals dit lees.

P.S. Iedereen is welkom om de taalfouten naar mij toe te e-mailen: annamboland(at)gmail.com.

2 thoughts on “Week in mijn telefoon #2

Comments are closed.