Week in mijn telefoon #3

Week 3

Ik heb het gevoel dat deze week extreem kort was. Ik kan het niet geloven dat het al zondag is.

Het gevoel van een korte week krijg ik meestal als er veel gebeurt. Deze week was niet echt spannend, eigenlijk was er niets interessants gebeurd. Ik weet niet waarom het voorbij vloog.

Op maandag, de stormdag, had ik een tentamen en een college. Was het alleen maar college dan zou ik thuis blijven.  Echter, het examen dwong mij om, in één stuk, Amsterdam te proberen bereiken. Helaas, het bleef bij het proberen. Op het moment dat ik op Haarlem station aankwam, reden de treinen niet meer. Diverse bomen klapten op het spoor en veroorzaakten vervoerchaos. Ik was al lang blij dat ik niet een eerdere trein naar Amsterdam nam, want teruggaan zou zeker geen pretje worden.
In de avond had ik een avondje bij een vriendin gepland, maar na haar stormavonturen, hebben we besloten om dat op een andere dag te doen. Ik heb wel een overheerlijke cheesecake toetje gemaakt om mee te nemen en omdat ik niet wilde dat het in afval zou belanden (alsof dat mogelijk was, hahaha), hebben we vrienden voor het eten uitgenodigd. Ik heb gemaakt: wortel-honingsoep, pasta met gerookte makreel volgens het recept van Nigella Lawson en het toetje, natuurlijk. Het was een lekkere en gezellige avond.

Op dinsdag, de storm was voorbij, dus ging ik naar de uni. De katten hadden echter rust nodig na deze stressvolle maandag (2). Die arme beesten begrepen er niets van dat gebrul van de wind.

Op woensdag had ik een luie dag en ging niet naar het college. Ik heb wel aan mijn vertaling voor de workshop gewerkt en ‘s avonds bracht Sabrina Italiaanse koekjes voor ons om te proeven (3). Deze koekjes worden met olijfolie gemaakt en zijn gevuld met druiven jam. Ze zijn lekker, maar vanwege de nogal sterke smaak van olijfolie, kun je niet veel van eten. Misschien is dat wel beter?

De rest van de week stond in het teken van colleges en opdrachten. Ik moet wel zeggen dat ik de laatste tijd moeilijk kan concentreren. Misschien begint het gebrek aan echte vakantie zijn tol eisen? Gisteren heb ik dus zebracake gemaakt (4). Ik hou echt van deze cake, maar ik doe het niet vaak vanwege vrij moeizame voorbereiding. Gisteren voelde ik dat het nodig was. Volledige focus op het ingieten van de lagen heeft mijn hoofd schoongeveegd en maakte het makkelijker om me op de studieopdrachten te concentreren.