Blogbio

Thirdperson

Ik vraag me af wat is de reden om over jezelf in derde persoon te schrijven? Is dat het effect van Facebook status updates die heel lang in de derde persoon geschreven werden? Of is het een persoonlijke keus om een afstand van je blog te nemen? 

Voor mij een blog, zakelijke blogs uitgezonderd, is je persoonlijke pagina. Vaak schrijven mensen ook zeer persoonlijke posts op hun blog. Waarom dan schrijven diezelfde mensen hun blogbio in de derde persoon? Als jij op je blog over persoonlijke kwesties schrijft dan zo derde-persoon-bio lijkt me niet passen. dat klinkt dan zeer afstandelijk en zakelijk. Dat kan ook aan mij liggen natuurlijk, want misschien is er een hele goede reden hier voor.

Mijn eigen ‘Over mij’ pagina is zeker niet ideaal, ver weg daar van zelfs. Ik weet heel goed dat het beter kan. Ik weet alleen nog niet hoe. Alle ideeën zijn welkom. Net als een uitleg over derde-persoon-bio.

5 thoughts on “Blogbio

 1. Ik heb ook net mijn Over Mezelf pagina aangepast. Maar ik wst ook niet echt wat ik ermee moest hoor!!
  En ik denk dat mensen in 3e persoon gaan spreken over zichzelf om een bepaalde afstand te creeren ofzo?

  Like

   1. Ja, maar ik denk dat er ook gewoon mensen zijn die helemaal aan het begin hun Over Mezelf pagina maken, en niet weten wat ze er mee aanmoeten. En dan later persoonlijker wordt op hun blog en gewooon niet meer aan die Over Mezelf pagina denken ofzo? :)

    Like

Comments are closed.