Elke dag schrijven

IMG_1861

Je moet elke dag schrijven, zeggen sommigen in hun adviezen voor de bloggers. Anderen zeggen dat het niet uitmaakt hoe vaak je schrijft, als je maar een bepaalde regelmaat daarin hebt. 

Sinds kleine drie weken schrijf ik elke dag. Ik wissel wel de talen om de dag af. Alleen op zondag komt een dubbele post, in beide talen. Soms schrijf ik een kortere post, soms wat langere. Soms is het zinnig en soms weer niet.

Het is niet makkelijk, elke dag schrijven. Je wilt altijd iets leuk zeggen, een tekst schrijven waar je lezers iets aan hebben. Wat het nog moeilijker maakt is het gebrek aan lezers. Ik heb er zo weinig van dat ik me soms afvraag of het echt uitmaakt hoe vaak ik schrijf. Meesten kunnen niet elke dag mijn blog lezen vanwege de taal. Maar elke dag in twee talen posten vind ik net een beetje veel. Misschien komt dat ook nog ooit.

Ik wil goed schrijven. In het Pools en in het Nederlands. Daar voor heb je de oefening nodig. Dus ik blijf maar oefenen. Ook als niemand (of bijna niemand) mijn blog leest. Hopelijk komt daar op een dag een verandering in zodat ik kan zeggen dat ik lezers heb. Dat ik dat schrijven niet alleen voor mezelf doe, maar ook voor anderen.

5 thoughts on “Elke dag schrijven

 1. Ik denk dat het inderdaad wel belangrijker is om iets te schrijven met inhoud en niet gewoon te schrijven om te schrijven… Wat niet betekent dat je geen korte posts mag schrijven of posts met gewoon een foto mag plaatsen. Zolang jij je er zelf goed bij voelt!
  Ik volg je blog trouwens erg graag! En vind het altijd leuk als er een nieuwe post online gaat.
  En om meer volgers te krijgen, vind ik dat het helpt om gewoon veel op andere blogs te gaan kijken en er ook reacties achter te laten, zo leren mensen jouw blog kennen!!
  En (nog iets, haha) ik vind dat je Nederlands erg goed is!! En ik ben kritisch en word wel eens gek van de fouten die er soms op blogs verschijnen!!

  Like

 2. Heel erg leuk om je blog te lezen. Ik heb hetzelfde met mijn blog. Het gevoel dat niemand het leest. Maar uiteindelijk doe je het voor jezelf en als andere mensen er plezier bij hebben om het ook te lezen is het mooi meegenomen.

  Like

Comments are closed.