Week in mijn telefoon #8

Week7

Week waarin ik alle studie achterstand ingehaald heb, weer een storm overleeft heb en heb genoten van thuis zijn met de poesjes. 

Maandag heb ik een tentamen gemaakt, dat ik eigenlijk op de dag van de vorige storm moest maken. Helaas toen kon ik niet in Amsterdam komen, want op het moment dat ik op het station in Haarlem aankwam, reden de treinen niet meer. Deze week heb ik door de storm een college gemist. Gelukkig woont mijn docent ook ik Haarlem en hij kon ook niet in Amsterdam komen. Het was een beetje een déjà vu. Ik heb thuis nog gekeken of alles rijdt en behalve een kleine vertraging zag het allemaal goed uit. Toen ik op het Haarlemse station aankwam (5 minuten later) reden de treinen niet meer.

Ik ging dus te voet naar huis, via het centrum en daar zag ik ‘verboden fietsen te plaatsen’ plaatje. Ik vind het altijd heel grappig en raar tegelijkertijd. Er zit een duidelijke bord dat het verboden is en nog twee stickers met doorgestreepte fiets en toch stonden daar zo 6 a 8 fietsen.

Ik heb ook een middag in de universitaire bibliotheek doorgebracht om alle opdrachten af te maken. Voor de eerste keer zat ik lekker in de bibliotheek te werken. Normaal gesproken werk ik liever thuis, maar nu vond ik het wel lekker in de bieb.

Ik heb ook aan eindelijk een kans gekregen om mijn favoriete Amsterdamse poes te fotograferen. Hij ligt heel vaak daar in de etalage en heeft duidelijk geen probleem met het feit dat hij op de snoep slaapt. Katten zijn geweldig.

Ik geniet ook elke dag van mijn eigen poesjes. Ze zijn zo lief en schattig dat ik bijna elke dag een foto van ze moet maken. Ik ben katten gek, ik praat tegen katten op straat en geneer ik me niet voor.

Gisteren gingen we weer naar onze favoriete kaaswinkel om wat kaas te halen en we hebben ook een stuk trappisten kaas gehaald. Hij is heel echt lekker.

Daarna heeft Axel pesto van peterselie en amandelen gemaakt, die we met spaghettoni aten. Spaghettoni zijn wat dikkere spaghetti. Wij gebruiken Barilla no.7. Het was heerlijk.

Vandaag is een dagje voor mezelf. Dat betekent op de bank zitten, boeken lezen, nagels lakken en veel thee drinken. Heerlijke rustige dag voordat de gekte van de laatste collegeweek begint.