Italië op het spoor

Itali_op_het_spoor_Tim_Parks

Een boek dat je moeilijk weg kan leggen. Een boek dat je van noord naar zuid Italië meeneemt en je wilt geen moment van  deze reis missen. 

Tim Parks in zijn boek “Italië op het spoor” beschrijft Italiaanse cultuur vanuit het oogpunt van de trein reiziger. Door de manier van het functioneren van de Italiaanse spoorwegen te bekijken kunnen we Italiaanse cultuur ontdekken.

Tim Parks neemt ons op reis door Italië, letterlijk en figuurlijk. We zien steden en dorpen waar door de auteur reist, maar ook de Italiaanse cultuur en manier van leven. Van koffie bestellen tot treinkaartjes kopen.

De verschillen tussen Noord en Zuid Italië zijn niemand vreemd. Maar zou je die ook in de spoorwegen verwachten? Lees het boek om er achter te komen waar in verschillen noordelijke en zuidelijke Italianen.

Tijden lezen kreeg ik zin in de lange trein reis. Door Italië natuurlijk zou prachtig zijn. Maar ik zou het net zo goed door mijn vaderland, Polen, maken. Ook omdat de verhalen van Italiaanse trein stations deden mij aan de Poolse stations denken. Ik ben nieuwsgierig hoeveel gelijkenissen zou ik tegen komen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s