De beste van 2013 lijstjes

Fot. The Happy Page
Fot. The Happy Page

Ik word er een beetje gek van. Ik lees alleen de boeken lijsten van verschillende bloggers, kranten en tijdschriften en ik vraag me af waar ik was in 2013. Ik heb zo veel gemist, hoe ga ik dat in godsnaam inhalen?

Ik schreef al over dé vijftig boeken van de laatste vijf jaar volgens NRC Boeken, maar de hele december verschijnen bijna elke dag lijstjes met beste boeken van 2013. Ik krijg het gevoel alsof ik onder de steen geleefd had afgelopen jaar. Sommige boeken ken ik helemaal niet. Ik bezocht weinig boekenwinkels en ik heb blijkbaar heel wat gemist.

Studeren is leuk, maar ik mis lezen. Ik mis snuffelen in een boekhandel, boeken ruiken en kopen. Ik lees veel te weinig, want ik heb daar voor niet zo veel tijd door de studie.

Daar komt dus mijn eerste, en mogelijk het laatste, goede voornemen voor het volgende jaar: ik ga tijd maken voor lezen. Als het moet ga ik het gewoon in agenda zetten, want lezen is goed voor me.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.