Week in mijn telefoon #10

Week10

Er is weer een week voorbij gevlogen en langzaam nadert het einde van het jaar. Rustig beginnen we ons op de feestdagen voor te bereiden. 

Deze week had ik een tentamen en ik was in staat om een van de opdrachten ruim voor de deadline inleveren. Nu kan ik me een paar dagen vrij veroorloven, zonder universitaire zaken. Ik ben van plan om te lezen, koekjes bakken en genieten van niets moeten.

De koekjes productie is begonnen met de amandelkoekjes (recept volgt snel). Ze zijn zo heerlijk dat ik me afvraag of het niet beter is om die te verbergen zodat ze niet voor de feestdagen opgegeten worden. Aan de andere kant, het is zo weinig werk dat ik altijd een nieuwe portie kan bakken.

Het brood zonder kneden is een standaard brood bij ons thuis geworden. Af en toe bak ik nog een gewoon brood, voor de verandering, maar er is geen lekkerder brood dan dat zonder keneden.

Op donderdag had ik een pre-kerstdiner met vrienden. Ieder van ons heeft een gerecht bereid. Ik heb een overheerlijke wortelsoep gemaakt. Dit is een van mijn favoriete soepen en ik moet het recept binnenkort met jullie delen.

Deze week ontving ik de Biuletyn van de Pools – Nederlandse Kulturele Vereniging, waarin mijn tekst gepubliceerd is. In het Nederlands! Ik ben heel erg blij en ik hoop dat ik meer voor hen kan schrijven.

Deze week was het ook de hoogste tijd om de kerstkaarten te versturen. Deze keer heb ik ze niet geteld, maar er waren veel. Ik ben blij dat wij ook, bijna dagelijks, kerstkaarten ontvangen, want ik vind het een hele mooie traditie. Geen SMS-berichten of wensen op FB kunnen met hand beschreven kaart vervangen.