Beter schrijven

IMG_0458

Hoe wordt je een goede schrijver? (En hier bedoel ik elke type schrijvers.) Dat schijnt heel makkelijk te zijn. Je moet gewoon schrijven en dan liefst elke dag. Maar hoe doe je dat?

Eerst moet je je aan de tien regels die hierboven staan houden. Het lijkt wel makkelijk maar hoe hou je dat vol? Op Zite (een hele fijne app voor je smartphone of tablet) kwam ik een artikel tegen waarin een link naar weer een ander artikel staat waarin de Seinfelds methode beschreven is. Het is heel makkelijk, je moet gewoon de ketting niet doorbreken.

Ik weet dat om een betere schrijfster te worden, of een betere blogger, moet ik elke dag schrijven. Hoe meer ik oefen hoe beter ik daar in word. Maar het is zo makkelijk om af en toe een dagje overslaan. Ik denk dan bij mezelf dat die ene dag toch niet uitmaakt, en de ketting breekt. Volhouden dus. Ik denk dat het inderdaad makkelijker is als we dat visueel kunnen ervaren. Daarom vind ik de kettingmethode een geniale uitvinding.

Het is niet makkelijk voor mij om in het Nederlands te schrijven, maar ik doe het toch. En ik weet dat ik steeds beter daar in word. Ik wil elke dag in het Nederlands schrijven en de Nederlandse taal steeds meer mijn eigen maken.

Elke dag een blog post in het Nederlands lukt waarschijnlijk niet, ook omdat ik nog steeds in het Pools wil blijven schrijven en posten. Belangrijkste is toch dat ik elke dag ga oefenen. En zo is blijkbaar mijn vijfde goede voornemen voor 2014 geboren.

2 thoughts on “Beter schrijven

  1. Ik vind echt dat je dat heel goed doet hoor, in het Nederlands schrijven. (Schrijven in het algemeen) Ik heb echt al veel blogs gezien die vol staan met schrijffouten (vooral veel dt-fouten) en dat zijn dan Belgen of Nederlander, wiens moedertaal Nederlands is. Dus echt, je doet het super ;)

    Like

Comments are closed.