Week in mijn telefoon #11

Week11

Eigenlijk niet een week in mijn telefoon, maar twee. Dit overzicht is dubbel, van de afgelopen twee weken. Een week van Kerst en een week van de jaarwisseling. Twee bijzondere weken, gevuld met veel lekker eten en heel veel op de bank liggen. Ik weet niet hoe is het mogelijk dat ik geen 20 kilo’s zwaarder ben.  

De kerstweek was een week van lekker eten en rustig aan doen. Ik heb heel veel verschillende koekjes gebakken, onder anderen ‘pierniczki’ – Poolse peperkoekjes. Ik heb ook mijn eerste cheesecake gebakken volgens het recept van mijn oma.

Het was ook een week van de culinaire verwennerij en ik maakte pannenkoeken voor het ontbijt voor A. en lunch voor mezelf. Ik heb hele lekkere pakketjes van gemaakt gevuld met de gebakken banaan met honing en kaneel. Een andere dag toverde A. zabaglione voor het dessert. Het was heerlijk maar de portie was net wat te groot voor mij.

In die week heb ik ons huis een beetje kerstsfeer gegeven door wat decoraties op te zetten. Dit jaar hebben we geen kerstboom gehad dus ik heb er soort van kerstboom gemaakt van onze kaarsenhouder.

Dat was een week van lekker lezen en ontspannen en ik heb ook de 365dagen Flow kalender in elkaar gezet.

Week11-1

Week van de jaarwisseling is begonnen met de buikgriep, waardoor ik  twee dagen helemaal kapot op de bank lag en deed niet veel.

Het was een zeer stressvolle week voor onze lieve poesjes. Het kabaal van het vuurwerk is echt te veel voor hun scherpe oortjes. Eerste dag van het jaar was de dag van rust voor onze beestjes.

Voor mij dat was een week van het lezen, lezen en nog meer lezen. Ik las voornamelijk een boek voor de paper dat ik moet schrijven, maar niet alleen dit. Ook wat tijdschriften en een ander boek, dat ik alleen voor mijn plezier lees.

Ik heb ook wat lekkernijen gemaakt zoals Parmezaan shortbread volgens recept van Nigella Lawson en kopytka – Poolse aardappel knoedels.

Het jaar is goed begonnen met veel lezen en rust in mijn kop. Ik hoop dat het hele jaar zo door gaat.