IMG_2050

Ik heb vandaag voor het eerst krentenbollen gemaakt. Ze zijn wat donker geworden, maar met de smaak is er niet mis. 

Het recept heb ik van deze blog gehaald. Ik heb de krentenbollen van de gehalveerde hoeveelheden gemaakt, want ik dacht dat 24 broodjes wat te veel voor de eerste keer zouden zijn.

Wij hebben een hele goede oven, die de temperatuur goed vasthoud en echt 250°C wordt. Daarom zijn mijn bolletjes wat donker geworden, denk ik. Volgende keer ga ik op net wat lagere temperatuur proberen bakken en hopelijk zijn ze dan perfect.

We wilden al een tijdje zelf krentenbollen gaan bakken, want in die uit de winkel vinden wij te veel e-stoffen zitten. Ik heb een beetje op het internet gezocht en dit recept leek me heet meest waarschijnlijk. Ik denk dat ik goed gegokt heb, want deze krentenbolletjes zijn heerlijk.

Ik ga dit recept zeker vaker gebruiken. Ik denk dat ik nu wel een grotere hoeveelheid durf te maken en dan een deel ervan invriezen.