Krentenbollen

IMG_2050

Ik heb vandaag voor het eerst krentenbollen gemaakt. Ze zijn wat donker geworden, maar met de smaak is er niet mis. 

Het recept heb ik van deze blog gehaald. Ik heb de krentenbollen van de gehalveerde hoeveelheden gemaakt, want ik dacht dat 24 broodjes wat te veel voor de eerste keer zouden zijn.

Wij hebben een hele goede oven, die de temperatuur goed vasthoud en echt 250°C wordt. Daarom zijn mijn bolletjes wat donker geworden, denk ik. Volgende keer ga ik op net wat lagere temperatuur proberen bakken en hopelijk zijn ze dan perfect.

We wilden al een tijdje zelf krentenbollen gaan bakken, want in die uit de winkel vinden wij te veel e-stoffen zitten. Ik heb een beetje op het internet gezocht en dit recept leek me heet meest waarschijnlijk. Ik denk dat ik goed gegokt heb, want deze krentenbolletjes zijn heerlijk.

Ik ga dit recept zeker vaker gebruiken. Ik denk dat ik nu wel een grotere hoeveelheid durf te maken en dan een deel ervan invriezen.

2 Comments

  1. Als ik niet vergeet om eitjes te kopen, ga ik er morgen ook maken. Of gewoon rozijnenbrood, ik ben er eigenlijk nog niet uit :)
    Als ik deze krentenbollen maak, laat ik je zeker horen hoe het gelukt is!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s