Meerdere boeken lezen: doen of niet doen?

7e1320cb61adbe20e03f409e8a06708b
Fot. Shell Sherree

Meerdere boeken lezen: doen of niet doen? Deze vraag werd door Martha van DrsPee gesteld hier. Ik zeg doen!

Soms lees ik maar één boek en soms een paar tegelijk. En ja, ik weet dat ik het makkelijker voor mezelf kan maken. Ik lees namelijk in meerdere talen. Meestaal is het dan Engels, Nederlands en Pools, als ik tegelijk meerdere boeken lees. Door in verschillende talen te lezen is het onmogelijk de verhalen door elkaar heen halen. Ik lees ook soms meerdere, dan meestaal twee, boeken naast elkaar, die in dezelfde taal geschreven zijn. Dat doe ik echter minder vaak.

Ik lees bijna altijd meer dan één boek. Waarom? Omdat ik niet weet waar ik zin kan hebben op een bepaald moment. Daarom ook alle boeken die ik op een gegeven moment lees zijn zeer verschillend. Misschien heb ik die dag zin in biografie of misschien in een thriller. Dan kan ik toch niet van tevoren bepalen?

Bij mij gaat het zo ver dat ik soms twee boeken meeneem als ik van huis ga. Ik kan gewoon soms niet beslissen waar ik zin in zou kunnen hebben als ik eenmaal in de trein zit. Ik sjouw dus regelmatig veel te zware tas, alleen omdat ik niet kan kiezen. Want wat als ik op de terug weg ergens anders zin in heb? Dan is het erg jammer dat dit boek thuis gebleven is.

Ik weet dat het antwoord voor mijn zware tas probleem simpel is: e-reader. Ik heb wel geprobeerd om de boeken op mijn iPad te lezen in de trein. Helaas werkt het voor mij niet. En ik ben toch een papier lover, zeker als het om boeken gaat.

4 thoughts on “Meerdere boeken lezen: doen of niet doen?

Comments are closed.