Week in mijn telefoon #14

Week14

De laatste week van rust. Volgende week beginnen de colleges van het tweede semester weer. Voor het eerst sinds ik met studeren begonnen ben zit ik daar niet op te wachten. 

Dat was weer een goede week. Nadat ik de termpapers los gelaten heb kon ik ook de chaos die in mijn hoofd heerste wegwerken, zodat mijn agenda weer terug bij mij kon komen. Dat was goed voor me, ik kon de rust, die ik hard nodig had, pakken en nadenken over mijn plannen en de aanpak van zaken.

Ik heb lekker gesport en bijna elke dag op mijn hometrainer gezeten. Ik heb ook, voor het evenwicht, heel veel tijd op de bank met een boek doorgebracht.

Ik heb een afspraak met een van mijn docenten gehad om over mijn termpaper te praten. We hebben bij Starbucks in Haarlem afgesproken zodat ik niet voor een half uur naar Amsterdam moest. Fijn was dat. Ik heb daar een lekkere vanilla spiced latte gedronken, maar wat is die koffie duur, zeg. Ik ben geen grote koffie drinker dus ik kom niet heel vaak bij Starbucks of andere koffieplekken en ik had geen idee dat koffie zo duur kon zijn.

Ik heb de hele week van de aanwezigheid van de poesjes kunnen genieten, want die kwamen naast mij of bij mij op schoot liggen als ik op de bank zat. Heerlijk is dat, zeker als het buiten regent en je zit onder een deken met een kop hete thee in hand.

Alice, de avonturier die ze is, heeft voor het eerst de boekenkast wat hoger beklommen en zat er heel trots de wereld om haar heen te bekijken. Ik heb natuurlijk een foto daarvan moeten maken, als een trotse mama.

We hebben ook heerlijk winterse maaltijden gegeten. Dat vind ik altijd zo troostrijk in de winter. Stevige maaltijden met veel saus en een heftige smaak.

Ik heb elke dag lekker rustig kunnen ontbijten met een boek erbij. Geen haast, geen verplichtingen, ik genoot ervan zodat ik straks vol energie het tweede semester tegenaan kan. Jack hield mijn regelmatig gezelschap aan de ontbijt tafel. Het is altijd zo schatig om dat kopje boven de tafel zien stijgen.

Gisteren ben ik langs de Poolse winkel gegaan om mijn tijdschriften op te halen en op de terug weg kon ik het niet laten en ben ik naar de bieb gegaan. Ik wilde alleen even rondneuzen en tussen de boeken zijn. Ik vind het altijd zo lekker rustgevend. Toch ben ik met 5 boeken naar huis gekomen. En dat terwijl ik thuis een stapel van 42 te lezen boeken heb liggen. Nou ja, ik ben wel aan de bibliotheek verslaafd. Niets aan te doen.