5 stappen om een doel te bereiken

IMG_0510

Omdat ik al een paar keer in mijn leven heb gehoord dat ik alles wat ik wil krijg, bedacht ik dat ik misschien met jullie mijn geheim kan delen. Ik weet dat ik hier niets nieuws aan jullie ga vertellen, maar soms is het gewoon goed om te worden aan herinnerd hoe je dat doet zodat je alles wat je wilt krijgt. 

Als iemand tegen mij zegt dat ik altijd alles krijg dan zeg ik dat het klopt, maar wat ze niet weten is dat ik heel hard daar voor werk en het is niet altijd makkelijk, of beter gezegd het is meestal moeilijk. Hoe doe ik dat dan?

Het is simpel, je hebt maar 5 stappen nodig om je doelen waar te maken:

1. Vertel het aan iemand. Vertel wat je wilt bereiken en wees niet bang, mensen die je lief hebben gaan je plannen zeker toe juichen.
2. Schrijf je doelen (of dromen) op. Op papier, in een notitieboek, in je agenda of op je computer. Door dat te doen maak je jouw plannen reëler en minder eng.
3. Bedenk wat je moet doen om je doel te bereiken en schrijf dat ook op. Bedenk daarna voor elke stap een plan B.
4. Maak de eerste stap.
5. Hou vol. Ga gewoon door ook als je twijfelt. En als je twijfels niet weg willen, praat daar over met de mensen uit het punt 1. Ze gaan je helpen op het pad te blijven.

Simpel, toch?

Eerste stap is moeilijk en daarom moet je aan iemand over je plannen vertellen, zodat er iemand is die af en toe gaat vragen: “Hoe gaat het met je plannen?”.

Volhouden is ook moeilijk, maar als je iets heel graag wilt dan ga je gewoon door, ondanks de tegenslagen.

Ik ben op weg naar mijn doelen. Onderweg kreeg ik een paar nieuwe ideeën en het is zeker spannend, soms frustrerend, maar ik weet ook dat aan het eind van deze weg iets prachtigs op mij staat te wachten.

2 thoughts on “5 stappen om een doel te bereiken

Comments are closed.