Ideeën

Foto: Jasper Greek Lao
Foto: Jasper Greek Lao

Wie kent dat niet. Een fantastisch idee hebben en nooit uitwerken om vervolgens datzelfde idee door iemand anders uitgewerkt zien. Dat is altijd moeilijk.

Ik las laatst bij Petra op haar blog over haar nooit geschreven boek. Of misschien beter gezegd, over haar door-iemand-anders-geschreven-boek. Ik dacht toen bij mezelf ‘Ik heb ook soms een geweldig idee gehad en nooit iets mee gedaan. Waarom eigenlijk niet?’.

Het voelt echt klote als iemand anders “jouw” idee heeft uitgewerkt en werd ook nog succesvol mee. Je zit dan je de haren uit het hoofd trekken en vraag je je af ‘waarom heb ik toen niet geprobeerd?’.

Ik ben heel erg bang voor het falen en dat houdt mij meestal tegen. Maar waarom eigenlijk? Het is toch niet erg om fouten begaan en je doelen soms niet te bereiken. De wereld stopt niet en je kunt weer verder, iets of ergens anders beginnen.  Je leert iets daarvan ook en de volgende keer gaat het dan misschien wel beter.

Waarom doen we vaak niets met onze ideeën? Durven we niet of geloven we niet dat het succesvol kan zijn?