Een half jaar zonder Facebook

Credit: http://www.socialmediasmarketing.com
Credit: http://www.socialmediasmarketing.com

Bijna één jaar geleden, rond mijn 35ste verjaardag, heb ik mezelf van Facebook gehaald. Het was een spontane beslissing. Ik was gewoon een beetje klaar mee.

Half jaar later ben ik naar FB terug gekeerd. Niet omdat ik het het miste, maar omdat het mij verteld werd dat ik het, in het werk dat ik wil doen, nodig heb.

Mijn relatie met FB is in dat halfjaar, dat ik er niet was, veranderd. Ik heb geen app meer op mijn telefoon en ik hoef niet meer een paar keer per dag controleren of er geen nieuwe updates zijn.

Ik ben tegenwoordig heel weinig op FB te vinden. Mijn favoriete social media zijn, op dit moment, Instagram en Twitter. Vanuit daar stuur ik automatisch updates naar mijn persoonlijke FB-pagina. Het lijkt dus alsof ik daar zeer actief op ben, FB dan, maar het is eigenlijk niet zo.

Waarom ik Twitter en Instagram zo leuk vind?

Instagram is zeer bijzonder. Omdat je daar alleen plaatjes ziet, kun je, volgens mij, heel goed zien hoe andere mensen de wereld ervaren, wat voor hun belangrijk is en wat in hun leven centraal staat. Het is ook een veel prettigere omgeving dan FB, wat rustiger en veel minder dan FB op ‘alleen de mooiste momenten van je leven laten zien’ geconcentreerd.

Twitter, door de beperking van 140 tekens per bericht, is zeer informatief en maakt de berichten die de wereld ingestuurd worden zeer bondig en treffend. Wat ik ook heel leuk aan Twitter vind, is het feit dat je daar heel makkelijk met bekende mensen (of jouw idolen) in contact kunt komen. Twitter is zeer laagdrempelig. Je kunt alleen andere volgen, maar je kunt ook je eigen mening heel snel de wereld insturen.

Volg je me al op Twitter, Instagram en Facebook?

5 thoughts on “Een half jaar zonder Facebook

  1. Knap dat je het kunt. Ik heb eens een week zonder facebook gedaan, en ik vond het erg moeilijk om niet te kijken.

    Like

Comments are closed.