Hier en nu revolutie

IMG_2588

Mindfulness – wat is het eigenlijk en hoe moet je dat eten? Een groot woord voor een klein geluk, want mindfulness betekent dat je meer in je leven aanwezig bent, dat je van de kleine geluksmomentjes geniet, dat je met aandacht leeft. Voor mij betekent dat ook iets anders, namelijk dat je niet wacht en dat je jouw ideeën in werking zet zonder op een geschikt moment te wachten. Hier en nu, niet later. 

Nadat een collega van A. op 43-jarige leeftijd overleden is en een week later heb ik een bericht gekregen dat een ex-collega van mij, die pas 37 jaar oud was, overleden was, besloot ik niet meer te wachten. Het leven is kort. “There is no time like the present” of zoals A. altijd zegt “There is no time but the present”.

Niet meer wachten met dromen en plannen. Gewoon doen. Dat is mijn nieuwe levensmotto. Ik word hier echt blij van en omdat ik niet meer op een beter moment wacht, heb ik geen tijd om bang te worden. Ik doe het gewoon en ik zie wat voor resultaat het gaat opleveren.

Mijn grote voorbeeld is mijn middelbare schoolgenootje, Karola, die samen met haar verloofde, Artur, een resort op een Cambodjaanse eiland heeft geopend.

This piece of paradise on Earth was created out of a passion and belief in dreams. We came here on holiday in June 2013, but after two days, we knew that our lives have been changed forever.

Koh Rong Samloem stole our hearts, so we returned to Poland, resigned from our corporate jobs, packed a few suitcases and two cats, and we set out to fulfill a dream of our own resort on a beautiful beach.

Dit stukje komt van hun website. Daar kun je ook meer lezen over hun prachtig resort. Persoonlijk vind ik hun verhaal zeer inspirerend. 

De revolutie is begonnen! Doe je mee?