Onbevreesdheid

On-Becoming-Fearless

Ik ben een beetje onzeker. Eigenlijk niet een beetje, maar heel onzeker. Gezien hoe ik in elkaar zit, heb ik ook niet de makkelijkste weg voor mezelf gekozen. Ik wil literair vertalen en schrijven. Daar voor heb ik, na mijn dertigste, de bekende, en voor mij veilige, luchtvaart wereld verlaten. Ik ging studeren, eerst heb ik,  aan de UvA, Bachelor diploma in Slavische Talen en Culturen behaald en nu ben ik met twee master studies bezig – één in Slavische Literatuur en andere in Vertalen.

Ik ben vaak bang dat het me niet gaat lukken en dat ik weer mezelf zou moeten hervinden. Wat ik vreselijk daar aan vind is dat mijn angsten zich soms meester van me maken. Dan twijfel ik aan mezelf, aan wat ik kan en aan de keuzes die ik gemaakt heb. Ik heb heel veel geluk omdat ik een man heb die me altijd steunt en in me gelooft. Helaas is dat niet genoeg om van de angsten af te zijn.

Daarom heb ik besloten het boek van Arianna Huffington On becoming fearless … in love, work and life te lezen. Arianna Huffington kent denk ik iedereen. Ze is één van de oprichters van The Huffington Post. In haar boek schrijf ze hoe we onbevreesd kunnen worden in ons leven, liefde en werk. Volgens Huffington is het leven in angst de ergste belediging voor ons ware zelf. Omdat ik mezelf niet meer wil beledigen wil ik een onbevreesd leven gaan leiden.

Onbevreesdheid betekent niet dat je helemaal vrij van angst bent, het gaat om beheersing van de angst.

Fearlessness is about getting up one more time than we fall down. The more comfortable we are with the possibility of falling down, the less worried we are of what people will think if and when we do, the less judgmental of ourselves we are every time we make a mistake, the more fearless we will be, and the easier our journey will become.

Dat moet ik me in de oren knopen, niet meer bang zijn dat iets me niet gaat lukken en mijn innerlijke criticus de mond snoeren.

2 thoughts on “Onbevreesdheid

Comments are closed.