Uit de Poolse keuken: chocolade cake met kersen

View this post on Instagram

I've made chocolate-cherry cake. #homemade

A post shared by Anna Maria Boland (@annamboland) on

Het was een van die dagen. Ik was onrustig. Ik wist niet wat ik met mezelf moest. Ik liep een beetje rond door het huis. Naar boven, achter het bureau zitten, stukje vertalen. Nee, dat is het niet. Weer naar beneden dan. Thee zetten. Terug naar boven. Butt in chair, Anna! Goed. Ik zit. Schrijven dan, als vertalen vandaag niet gaat. Nee, dat werkt ook niet. Ik ben nog steeds onrustig. Naar beneden dan. De post is er. Even kijken. Ja, ja! Het boek van Nigella Lawson How to be a domestic goddess is aangekomen! En toen wist ik het wel. Ik ga iets bakken!

In de koelkast stond nog een doosje kersen. Zal ik die gebruiken? Wat kan ik daar mee bakken? Een cake, maar wat voor smaak? Chococake natuurlijk. Chocolade en kersen, dat moet goed samengaan.

Ingrediënten:

2 glazen* bloem
2 theelepels bakpoeder
¾ glas suiker
2 theelepels vanillesuiker
3 lepels cacaopoeder
¾ glas melk
1 ei
¼ glas zonnebloemolie
1-1½ glas kersen

Voorbereiding:

1. Verwarm de oven tot 180ºC.
2. Ontpit de kersen.
3. In een kom meng alle droge ingrediënten met elkaar.
4. Voeg alle natte ingrediënten toe en roer alles goed door met een lepel.
5. Voeg de kersen toe en roer voorzichtig door.
6. Bekleed het bakblik met het bakpapier en vet deze met het restje van de olie in.
7. Doe het cake mengsel in de bakvorm en zet deze in de oven.
8. Bak in ongeveer 50 min gaar.

Serveer met slagroom.

View this post on Instagram

Hmmm with whipped cream #homemade

A post shared by Anna Maria Boland (@annamboland) on

* Ik gebruik maatcups van Albert Heijn voor het gemak, maar een standaard glas is ook goed.