Waarom ik een trotse Poolse ben

Als reactie op de sancties van de EU en de VS tegen Rusland, heeft Rusland een importverbod op de Poolse groenten en fruit ingesteld. Dat bleek voornamelijk over de Poolse appelen gaan. En wat doen Poolse mensen dan? Ze gaan gewoon Poolse appelen kopen en een grote sociale media actie in het leven roepen. 

Zoals je op de foto boven kunt zien, heb ik, samen met A., ook aan mee gedaan. Ik ging naar de Poolse winkel in Haarlem om wat Poolse appelen te kopen. Op Twitter en Instagram kun je foto’s vinden van mensen die Poolse appelen eten, met de hashtags #jedzjablka #EatPolishApples #OneAppleADayKeepsPutinAway

Britse The Guardian schreef ook hierover.

Daarbij komt mijn stad, Warschau. Ik schreef al eerder hier en hier over 1 augustus.  Dit jaar was het 70 jaar geleden dat de Opstand van Warschau uitgebroken is. En hieronder zie je een foto van het centrum van mijn prachtige stad, dit jaar op 1 augustus 17uur.

Foto: wp.pl
Foto: wp.pl

Ik ben heel erg trots op mijn land- en stadsgenoten. Ik vind het zo bijzonder hoe wij als maatschappij op een tegenslag kunnen reageren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.