Op weg naar je droom: afwijzing

De weg naar je droom is vaak lang en hobbelig. Je krijgt met afwijzingen en kritiek te maken. Het is niet makkelijk. Je moet de tegenslagen berouwen en verder doorgaan. Opgeven is geen optie.

Op die manier spreek ik mezelf toe. Ik heb het afgelopen tijd nodig gehad. Er zatten een paar flinke hobbels op mijn weg en ik heb gestruikeld. Ik ben weer opgestaan, maar ik had er even moeite mee. Ik die periode kwam ik een reclame video tegen waarin

een ambitieuze ballerina afgewezen wordt omdat ze niet de vorm van het lichaam van een ballerina heeft. Ze krijgt te horen dat ze het verkeerde lichaam voor ballet heeft.

Misty Copeland heeft meerdere keren gehoord dat ze de verkeerde type lichaam had, dat ze gewicht moest verliezen, dat ze te gespierd was en dat haar borsten te groot waren. Nu is Misty Copeland de eerste Afro-Amerikaanse ballerina soliste bij de American Ballet Theater. Als ze naar haar critici geluisterd had, had ze haar droom niet bereikt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.