Angst

IMG_4063

Ik ben bang. Sinds ik besloten heb om mijn dromen na te jagen, ben ik bang. Op één dag wat meer dan op een andere, maar de angst gaat maar niet weg. Ik ben bang dat het mij niet gaat lukken, dat ik zal falen en dat ik een grote teleurstelling voor de mensen die mij steunen word.

Soms heb ik een paar dagen nodig uit mijn angstige toestand uit te komen. Het is soms moeilijk om daar overheen te stappen, maar ik doe het maar, want ik vind dat ik geen andere keus heb. Ik ben nog niet klaar met proberen. Er zijn nog heel veel mogelijke wegen die me naar mijn droom kunnen brengen en ik vind dat ik niet mag stoppen zo lang ik niet alle wegen bewandeld heb.

Faalangst is niet prettig, bang zijn is niet prettig, maar wat als wat ik doe goed blijkt te zijn? What if I fly? Ik wil er achterkomen wat op me te wachten staat. Ik wil weten wat er achter de volgende bocht zit en wat ik allemaal kan. Ik stap over mijn angsten heen en ik ga door, hoe moeilijk en zwaar het mag zijn. Ik heb geen keus.

Ik luister naar mensen die meer daar van weten en dankzij hen blijf ik op mijn pad.

3 thoughts on “Angst

Comments are closed.