Vakantie blues

IMG_4509

Ik ben terug van twee weken vakantie. Even weg zijn van alles was heerlijk en precies wat ik nodig had. We hebben vrienden weer gezien, A. heeft weer een medaille gewonnen op World Masters Track Cycling Championships, er werd gelezen en rustig aan gedaan. En dan kom je thuis.

Thuis komen is nog beter dan weg geweest zijn. De katten weer zien en knuffelen, in eigen bed slapen, vrienden thuis weer zien en brood bakken. Maar thuis komen betekent ook terug in het dagelijkse leven keren en dat is niet zo makkelijk gedaan als gezegd.

Ik heb er altijd klein beetje moeite mee, ik noem het een vakantie blues. Ik moet het ritme van de dag hervinden, gaan werken, wat zaken regelen, weer gaan sporten en met het uitvoering van het grote plan verder gaan. Ik begin rustig aan. In de eerste week zitten nog heel veel rustige dagen er tussen. Elke dag doe ik maar één taak. Ik probeer de vakantie nog even een paar dagjes te verlengen.

In een artikel van Leo Barbuta heb ik een bevestiging gevonden voor mijn na-de-vakantie-gedrag. Kijk eens zelf, een beetje lui zijn is helemaal niet zo slecht.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.