Techloze zaterdag

IMG_4649

Afgelopen zaterdag was een techloze zaterdag voor mij. Niet gepland, helemaal onverwachts. En het was leuk, maar dat wist ik zondag pas. 

De dag begon met een lui ontbijt, samen met A., wat lezen en sporten. Daarna ben ik, zoals het op zaterdag hoort, naar de markt gegaan om wat kaas en vis te halen.

In de stad kwam ik een vriendin en haar moeder tegen en gingen we even samen biertje drinken in de Jopenkerk. We hebben trouwens een heerlijk en zeer passend bij het weer vijgenbier gedronken. We zatten zo lekker te praten dat ik ze voor eten bij ons uitgenodigd had. Na het eten ging ik nog naar een verjaardagsfeestje van een andere vriendin en kwam ergens na de middernacht thuis.

Toen ik op zondag ochtend aan het volgende luie ontbijt zat, realiseerde ik me dat ik de hele zaterdag mijn telefoon maar twee keer gebruikt heb. En beide keren om te bellen. Lekker ouderwets.

Wat het leukste aan die dag was, was het feit dat ik geen één moment aan dacht. Niet aan Twitter, niet aan Instagram, ik heb niet ingecheckt bij de Jopenkerk, ik heb het niet gemist. Het was prima zo. Het was rustig. Ik was even niet op de hoogte van alles wat in de grote, boze wereld gebeurde en van wat mensen die dag aten en lazen. En ik miste het niet. Ik weet dat ik het al gezegd heb, maar het verbaast me een beetje, gezien dat ik volgens mij een beetje aan sociale media verslaafd ben.

Ik denk dat ik het vaker ga doen. Een techloze dagje af en toe. Voor de rust, voor het leven in het hier en nu.

One thought on “Techloze zaterdag

Comments are closed.