Waar was ik toen ik hier niet was

Koninklijke Paleis in Warschau
Koninklijke Paleis in Warschau

Ik was in Warschau, in mijn geboortestad. Het was een drukke tijd en ik had bijna geen tijd voor mijzelf en dus ook niet voor de blog. Dat heeft niets, want dat heeft ook voor een bepaalde rust in mijn hoofd gezorgd. 

We hebben in Warschau veel te veel gegeten. Behalve familie etentjes, en mijn familie kan heel goed koken, hebben we van overheerlijke brunch bij The Westin Warsaw genoten, bij het restaurant Podwale – Kompania Piwna golonka gegeten en traditie getrouw zijn we bij Bacio gaan dineren.

Als je in Warschau op zondag bent dan is de brunch in Westin hotel een must. De bijzondere smaakcombinaties en excellente service zijn meer dan de prijs waard (165 PLN per persoon, water en wijn incl.).

Op elke hoek vind je in Warschau een restaurant met het traditioneel Pools eten, maar daar krijgen we genoeg van bij de vele familie bezoeken. Daarom vind we het leuk om ergens anders te gaan eten.

Het restaurant Bacio behoort tot een van onze favorieten. Het is onze restaurant in de stad waar we elkaar leerden kennen. We gaan daar altijd eten als we in Warschau zijn en al 10 jaar lang gaan we daar zeer tevreden weg. Het is vrij klein restaurant met zeer vriendelijke bediening en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Natuurlijk heb ik in Warschau ook meerdere boekenwinkels bezocht en kwam ik niet met lege handen naar huis. Een paar boeken en wat nieuwe tijdschriften zijn met mij mee naar Nederland afgereisd. Er is zo veel dat ik zou willen lezen. Ik moet gewoon boeken uit Polen op internet gaan bestellen, ik weet niet waarom ik dat zo weinig doe.

Ga je naar Warschau en heb je wat tips nodig? Schrijf mij een e-mail, ik help je graag.