Uit de Poolse keuken: amandelkoekjes

IMG_1975

 

Overheerlijke en zeer makkelijk om te maken koekjes. Perfect voor de Kerstdagen, maar ook gewoon voor bij de koffie. 

180 gr bloem
100 gr boter
50 gr poedersuiker
1 eigeel
50 gr amandelmeel
een beetje poedersuiker voor het bestrooien

Zet de oven op 180°C aan. Hak de bloem en boter samen (boter moet een beetje hard zijn), gooi alle andere ingrediënten erbij en kneed het deeg snel bij elkaar. Trek kleine stukjes van het deeg af en maak een klein bolletje ervan. Druk het bolletje met je duim plat en leg het op de meet het bakpapier bedekte bakplaat. Bak gedurende 15 minuten, tot de koekjes goudkleurig zijn, en bestrooi daarna de hete koekjes met de poedersuiker.

De koekjes smaken het beste een weekje later, maar bij ons zijn ze op de dag van bakken al bijna op.