Deprimaandag

IMG_5029

Vandaag schijnt de Blue Monday zijn. Ik weet het niet hoor, maar ik merk er niets van. Dat kan wel iets met mijn weekend te maken hebben, want dat waren top dagen en ik heb heel veel energie daarvan over gehouden. 

Het was een hectische week, want op dinsdag bleek dat ik me voor een literair vertaalworkshop gekwalificeerd heb. Heel leuk, maar de workshop was in Gdańsk, Polen. Op zaterdag. Ik moest dus heel snel alles gaan regelen. Het verblijf en de reis daarnaar toe.

Op vrijdag ochtend zat ik dus in het vliegtuig naar Warschau om van daar een trein naar Gdańsk te nemen. Wat een gekke onderneming, dacht ik nog bij mezelf toen op Schiphol bij de gate zat. Tegelijkertijd voelde ik me gelukkig. Ik kon rustig de hele dag een boek lezen, de dag daarop de hele dag over vertalen praten en op zondag weer de halve dag boek lezen en in de avond ook nog over boeken praten omdat ik mijn boekgroep bijeenkomst had.

Wat een geweldig weekend was dat. Ik hen enorm ervan genoten. Ik zou elk weekend op deze manier kunnen doorbrengen. Ik weet zeker dat er nog twee lees- en vertaalweekenden aankomen, één in februari en één in maart. Dan worden twee volgende vertaalworkshop bijeenkomsten gehouden en ik kan niet wachten tot het zo ver is.

Dag deprimaandag, ik ken jou niet en ik wil je niet ontmoeten.