Dag 7 April LOVE: What nourishes me

File 07-04-2015 18 30 12

Dat is nog niet zo heel lang geleden dat ik mezelf toestemming gaf om de tijd voor mezelf te nemen, zonder schuld gevoel. Het is niet makkelijk, maar ik heb gemerkt dat als ik even ga zitten lezen, of schrijven, of gewoon voor mezelf uit staren en denken voel ik me daarna beter. 

Ik heb die tijd nodig, tijd voor mijzelf en allen met mijzelf. Ik hoef het niet verantwoorden, niet aan mezelf, niet aan wie dan ook. Ik heb geleerd dat de tijd die ik soms neem en die ik vroeger als verloren zou bestempelen, geef mij juist de energie die ik nodig heb.

Na even te zitten lezen, schrijven of denken voel ik me rustiger, completer. Iedereen heeft de ik-tijd nodig en ik vind dat we het vaker in ons druk bestaan moeten inbouwen, of beter nog, laten gebeuren.

2 thoughts on “Dag 7 April LOVE: What nourishes me

  1. Eens! Ik probeer het ook zoveel mogelijk en als het thuis niet lukt ga ik fietsen, ergens in de natuur wat eten of naar de bieb. Heerlijk. Als ik dat niet doe word ik mopperig ;)

    Liked by 1 person

Comments are closed.