Dag 7 April LOVE: What nourishes me

File 07-04-2015 18 30 12

Dat is nog niet zo heel lang geleden dat ik mezelf toestemming gaf om de tijd voor mezelf te nemen, zonder schuld gevoel. Het is niet makkelijk, maar ik heb gemerkt dat als ik even ga zitten lezen, of schrijven, of gewoon voor mezelf uit staren en denken voel ik me daarna beter. 

Ik heb die tijd nodig, tijd voor mijzelf en allen met mijzelf. Ik hoef het niet verantwoorden, niet aan mezelf, niet aan wie dan ook. Ik heb geleerd dat de tijd die ik soms neem en die ik vroeger als verloren zou bestempelen, geef mij juist de energie die ik nodig heb.

Na even te zitten lezen, schrijven of denken voel ik me rustiger, completer. Iedereen heeft de ik-tijd nodig en ik vind dat we het vaker in ons druk bestaan moeten inbouwen, of beter nog, laten gebeuren.

2 thoughts on “Dag 7 April LOVE: What nourishes me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.