Leven na de vakantie: projecten en schema’s

Foto: Death to the Stock Photo
Foto: Death to the Stock Photo

Het is iets meer dan een week geleden dat ik terug van mijn vakantie gekomen ben. Dat waren goede twee weken. We zatten in Italië en dat heeft voor een bepaald rust in mijn kop gezorgd. Ik voel me daar altijd goed, gewoon thuis. 

In die twee weken heb ik de tijd gehad om rustig te kunnen nadenken hoe ik het verder moest doen. Ik heb een paar nieuwe projecten bedacht en tot een conclusie gekomen dat ik met een schema moet werken. Anders lukt het me gewoon niet.

Er zijn zo veel verschillende dingen die ik wil doen en ik ken mezelf inmiddels vrij goed. Ik heb een ritme nodig, een ritme dat mijn dag gaat ordenen. Daarom heb ik besloten om met de dagschema’s te werken. En ik bedoel echte schema’s, met de tijden waarin ik een bepaalde taak ga uitvoeren. Bijvoorbeeld: ontbijten 8:00-9:00, schrijven 9:15-11:15, etc. Er blijft ruimte voor spontaniteit, natuurlijk, maar het is een mooie basis om op terug te grijpen.

Voor de dag planning ga ik gewoon mijn papieren agenda gebruiken, maar ik moet nog ook iets verzinnen voor mijn grotere projecten. Daar zitten namelijk wat meer taken in en ik wil voor zorgen dat ik niet vergeet en dat ik makkelijk iets aan kan toevoegen of verwijderen zonder dat het een rootzooitje wordt. Ik dacht aan Asana, maar ik ben niet helemaal overtuig door dit product, ik vind het niet heel overzichtelijk. Dat kan natuurlijk aan mij liggen en het feit dat ik het nog niet heel veel gebruikt heb.

Misschien moet ik maar gewoon proberen. Of hebben jullie een andere goede programma’s hier voor?