Te-lezen-pot

1430832367

Er liggen heel veel boeken op mijn te lezen stapels. Er liggen heel veel boekenstapels in het huis. In de woonkamer, in mijn werkkamer en in de slaapkamer. Net zoals A. door het hele huis zijn fietsspullen heeft liggen zo is het ook met mijn te lezen boeken. 

Het is niet erg, integendeel, ik vind het juist mooi dat ik zo veel boeken heb waarvan ik kan kiezen, zonder dat ik naar de bieb of een boekhandel hoef. Er is alleen één klein probleem, ik kan soms niet kiezen.

Er zijn dagen dat ik weet wat mijn volgende boek wordt nog voordat ik een ander uitgelezen heb. Maar er zijn ook dagen dat ik naar de stapels kijk en ik weet het niet, ik kan niet kiezen. Net als sommige vrouwen voor hun kledingkast staan en denken dat ze niets om aan te trekken hebben, zo sta ik voor mijn boekenkast en ik zie niets wat op dat moment geschikt leesvoer is.

Soms komt het door het boek dat ik net uitgelezen heb. Ik krijg soms een leesvrees, ik ben bang dat ik een boek uit zal kiezen dat niet aan het vorige kan tippen en dat ik daardoor teleurgesteld word.

Daarom heb ik een te-lezen-pot gisteren gemaakt. Nu als ik niet weet wat ik lezen wil ga ik een boektitel loten. Ik heb ook alle boeken van mijn te lezen stapels op taal waarin ze geschreven zijn verdeeld en aan elke taal een kleur toegewezen. Rood voor de boeken in het Pools, oranje voor de boeken in het Nederlands, blauw voor de boeken in het Engels, groen voor de boeken in het Italiaans en geel voor de boeken in het Catalaans.

Die kleuren zijn heel belangrijk omdat ik soms meerdere boeken tegelijk lees, maar dan liefst in verschillende talen. Nu kan ik makkelijk meerdere boeken in verschillende talen loten.

Wil je weten welke titels in de te-lezen-pot zitten dan kun je hier een kijkje nemen.

Disclaimer:
Deze lijst is niet volledig. Er staan namelijk nog meer boeken in mijn boekenkast die ik wil lezen. Dat zijn boeken die met A. mee kwamen voornamelijk, maar ook een paar die ik ooit gekocht heb, maar nooit gelezen heb. In de te-lezen-pot heb ik allen de boeken die op verschillende stapels liggen gestopt.