August Break: lezen

IMG_6046Ik weet niet of jullie het al weten, maar ik hou van lezen. Ik lees veel, maar ik zou nog meer kunnen en willen. Ik probeer al mijn best te doen om alle afleidingen te negeren, maar het lukt helaas niet altijd. Toch heb ik een paar momenten op een dag waarop ik altijd lees. 

Ten eerste begin ik altijd mijn dag met een ontbijt en het geschreven woord. Elke ochtend ga ik aan tafel zitten met een boek of een tijdschrift, de dagen waarop ik samen met A. ontbijt uitgezonderd. Meestaal eet ik toch alleen omdat we uit elkaar lopende ritmes hebben. Ik ben een ochtendmens en A. een avondmens.

Ik lees ook bij de lunch, na het avondeten en voor het slapengaan. Ik lees bij de bushaltes, op de stations, als ik in een wachtruimte zit of in een rij sta. Er woont altijd een boek in mijn tas zodat ik altijd iets te lezen bij me heb.

Ik lees gewoon. Lezen is voor mij net zo natuurlijk als ademen.

One thought on “August Break: lezen

Comments are closed.