Als je niet kunt slapen

IMG_6137

Dan lig je daar om 3 uur ‘s nachts in je bed en luister je naar de regen die tegen het raam gaat en naar je man die naast je rustig ligt te ademen. Je ligt te denken aan wat je die dag te wachten staat en hoe graag je wilt slapen. Je ligt te denken aan veel meer zaken dan het op dat moment verstandig is.

Vandaag had ik een vervolgafspraak bij de orthopeed. Ik moest wat onderzoeken doen vanwege de pijn waarmee ik al een paar jaar loop. Vandaag hoorde ik de uitslag van de onderzoeken. Ik vond het heel erg spannend en dat heb ik afgelopen nacht wel gemerkt. Ik kon niet slapen. Ik bleef maar wakker worden en weer in slaap vallen was niet makkelijk.

Ik lag dus naar de regen, naar de ademhaling van mijn man en naar de CV-ketel van de buren te luisteren. Ik ga je vertellen dat dat laatste geen pretje is als je niet kunt slapen. Hij slaat elke vijftien minuten voor vijf minuten aan. En zo weet je precies hoe lang je al wakker ligt. En dan denk je aan hoeveel uren je nog over hebt voor de wekker afgaat en je weet dat je morgen als een zombie rond gaat lopen.

De uitslagen waren gelukkig goed. Er is niets aan de hand en volgens de orthopeed elke mens loopt periodes in zijn leven met pijn rond. Ik moet blijven sporten om mijn buik- en rugspieren sterk maken en houden. Zitten zoveel mogelijk met lopen en staan afwisselen. Dat doe ik al, want ik merkte dat dit inderdaad beter voor me was.

Het was dus een goed nieuws. En de hele spanning was er voor niets geweest. Gelukkig maar. Nu kan ik me weer op alle andere zaken concentreren. En blijven sporten, want dat is duidelijk heel goed voor mij en mijn lichaam.

4 thoughts on “Als je niet kunt slapen

Comments are closed.