Big Magic – creatief leven

Foto: elizabethgilbert.com
Foto: elizabethgilbert.com

Ben jij een fan van Elizabeth Gilbert? En dan bedoel ik hier niet zo zeer Elizabeth Gilbert de schrijfster, maar Elizabeth Gilbert de persoon. Ik vind haar geweldig. Ik vind trouwens ook dat ze een geweldige schrijfster is, maar nu wil ik even over haar, buiten haar boeken hebben. 

Ik volg haar al een tijdje op Facebook en Instagram. Ik vind daar zo veel inspiratie en ze helpt mij (en duizenden anderen) over mijn angsten heen te stappen en doorgaan met wat ik doe. Ik vind dat mevrouw Gilbert op een bijzondere manier steun aan mensen geeft zonder daar iets voor terug te willen.

Heel bijzonder.

Sinds een paar maanden heeft ze ook een podcast, die Magic Lessons heet. Ken je het nog niet en heb je een aanzet tot creatief leven nodig ga er snel naar luisteren.

Weet je wat ik er zo bijzonder aan vind? Het is de waarheid die Liz Gilbert vertelt over creatief leven. Het is niet ‘sugar-coated’. Ze vertelt je daar gewoon dat het leven van een schrijver soms heel saai is. En dat creatief leven soms moeilijk is. Dat de angst erbij hoort.

Maar ze geeft je ook oplossingen. En niet alleen zij, maar ook andere creative mensen, met wie ze in haar podcast in gesprek gaat. En ik zit daar te luisteren en met mijn hoofd te knikken omdat het zo veel in zit. Zoveel van wat ik ergens achter in mijn hoofd weet, maar van wat ik eerst moet horen om te geloven en ernaar te handelen.

Ga je mee luisteren?

6 thoughts on “Big Magic – creatief leven

  1. Zij is toch van Eat Pray Love? Ik wist eigenlijk niet dat ze dit soort dingen ook deed, wel interessant :) Ik ga zeker eens luisteren.

    Like

Comments are closed.