Murakami project: “De jacht op het verloren schaap”

IMG_5262

“De jacht op het verloren schaap” – het derde deel van de ‘Trilogie van de Rat “. En nogmaals de hoofdpersonage is een gewone, naamloze man met een gewoon leven. Enigszins verveeld, gescheiden, werkt nog steeds op dezelfde plaats.

Zijn leven verandert wanneer hij een meisje met bijzondere, mooie oren ontmoet en zijn vriend, de Rat, stuurt hem een foto van een schaap.

Dit boek voldoet aan een detective, een fantasy en surrealisme tegelijk. Niets hier is zoals het ons op het eerste gezicht lijkt.

Murakami neemt ons mee naar een andere wereld. De wereld die ons van de werkelijkheid weg trekt, maar het is geen fantastische wereld. We hebben hier de echte wereld, fantastische gebeurtenissen en personages die uit een andere wereld komen: een Schaapman, het meisje met de overgevoelige oren en de schaap-professor.

Vreemd, maar tegelijkertijd gewoon. Anders kan ik niet beschrijven.

2 thoughts on “Murakami project: “De jacht op het verloren schaap”

Comments are closed.