Uit de Poolse keuken: mijn favoriete brownies

IMG_4412

Eergisteren deed ik aan procrastibaking, de term heb ik van Nigella gestolen. Ik vind hem geweldig. Ik moest schrijven en dat ging niet heel soepel dus ging ik maar een koffie-bananabrood bakken. Maar vandaag wil met jullie een ander recept te delen. Ook heel goed op een dag als gisteren. 

Ingrediënten:

170 gr donkere chocolade (min 60% cacao)
12 lepels boter
1/2 theelepel kaneel (optioneel)
1 1/2 cup suiker
4 eiren
1,5 theelepel vanille essence
1 1/3 cup bloem
3/4 cup gehakte noten en amandelen

Voorbereiding:

Verwarm de oven tot 170°C.
In een pannetje smelt de chocolade met de boter. Giet het in een kom en meng nog een minuut lang. Voeg toe (in deze volgorde): kaneel (als je die gaat gebruiken), suiker, vanille essence, eiren en bloem. Meng voorzichtig tot alle ingrediënten samen gekomen zijn. Voeg de noten toe en giet de mengsel in de ingevette of met bakpapier bedekte vorm.
Bak voor 25-30 minuten.
Laat het afkoelen en snijd de brownie in kleinere stukken.

IMG_6141

Ik vind deze brownie heel lekker omdat het niet overdreven zoet is. Ik hoop dat het jullie ook zal smaken.

One thought on “Uit de Poolse keuken: mijn favoriete brownies

Comments are closed.