Winter

kaboompics.com_Winter
Foto: kaboompics.com

Winter hebben we dit jaar niet. En ik mis het ook niet. Als ik nu op Instagram al die foto’s van sneeuw zie dan krijg ik het spontaan koud. Ik voel meteen de koude tenen, vingers en neus. Ik denk aan het ijs op de stoep en voel de angst voor het vallen en een been breken. 

Ik mis de winter niet. Ik hoef geen sneeuw en temperaturen in de min. Ik hoef niet op een gladde stoep lopen of op mijn fiets uitglijden. Ik hoef niet dat mooi wit landschap. Laten we dat allen in de bergen gebeuren. Of in landen waar ze dat gewend zijn, zoals Canada of Alaska.

Ik vind het grappig hoe mensen nu naar een “echte winter” verlangen. Naar sneeuw en koud. Ik lach als ik het hoor, want ik weet dat diezelfde mensen straks gaan klagen als NS niet rijd of alle treinen vertraagd zijn, als ze weer op een glad fietspad onderuit gaan of hun vlucht naar een warm land weer vertraagd is.

Want die mensen die nu naar die “echte winter” verlangen vinden winter eigenlijk maar niks, maar het staat zo mooi op Instagram.

One thought on “Winter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.