Leesplannen

IMG_5640
H. de Vries boekhandel in Haarlem

Vorig jaar heb ik 74 boeken gelezen. Het plan was voor 52. Het ging beter dan verwacht. Dit jaar staat de teller bij mijn Goodreads uitdaging op 75 boeken. Het moet lukken gezien dat we in 2016 één dagje extra hebben.

Een paar weken geleden stond ik naar mijn boekenkast te kijken. Hij is groot en wordt steeds voller. Ik realiseerde me ook dat ik daar heel veel boeken heb liggen die ik nog niet gelezen heb. En er komen steeds nieuwe bij. En ik lees boeken van de bieb ook nog. Het is te gek en op deze manier lees ik nooit de boeken die daar, sommige al jaren, liggen te wachten.

Daarom heb ik mijn leesplannen een beetje aangepast. Dit jaar ga ik voornamelijk uit mijn eigen boekenkast lezen. Ik heb besloten om geen boeken kopen, studieboeken afgezonderd, of lenen totdat ik 52 boeken uit mijn eigen kast gelezen heb.

Ik heb tot nu toe 6 boeken gelezen, 4 daarvan komen uit mijn boekenkast. Één had ik nog vorig jaar uit de bieb meegenomen en één was boekgroep boek (dat mag ik van mezelf nog steeds gewoon lenen bij de bieb).

Daarbij ga ik ook weer mijn Murakami project oppakken. Het is me vorig jaar niet gelukt, maar dit jaar moet het wel lukken. De boeken staan namelijk ook in mijn kast, dus die tellen lekker bij het lezen uit mijn eigen boekenkast. De nieuwe Murakami leesplanning vind je hier.

Je kunt mij op Goodreads, Instagram of Twitter volgen om te zien hoe het met mijn uitdaging gaat.

Wat zijn jouw leesplannen voor 2016?

3 thoughts on “Leesplannen

  1. Ik heb zo’n zelfde plan! Ik ga dit jaar alle ongelezen boeken in mijn kast en op mijn e-reader lezen. Het zijn er bij mij toevallig ook 52. Ik ben onderweg in 3 en 4. Leuk dat jij het ook doet!

    Liked by 1 person

Comments are closed.