Daar gaan we weer

IMG_7491

Ik heb hier al gezegd dat ik kampioen in opnieuw beginnen ben. En als een echte kampioen, doe ik alles wat ik kan om deze titel telkens te mogen dragen. Daarom begin ik vandaag vrolijk opnieuw. Alweer.

Een paar weken terug zijn we op vakantie in Vogezen geweest. Ik ging daar elke dag wandelen en ik ontdekte dat ik heel goed over moeilijke stukken heen kan. Gewoon doorzetten, tanden op elkaar zetten en gaan.

Ik bedacht toen ook dat als ik het daar kon doen dan moet het ook toch op alle andere vlaktes in mijn leven mogelijk zijn. En ik kreeg zo veel energie daarvan dat ik dacht, nee, ik wist, dat als ik terug ben ga ik weer alles anders doen. Elke dag schrijven, vertalen, meer bloggen. Gewoon durven en doen.

En toen kwamen we terug en de slaap bleek probleem te zijn. Ik slaap slecht, word heel veel wakker en ben de hele dag moe. Ik sport en doe de basis dingen die gedaan moeten worden, maar schrijven, vertalen en durven zit er even niet in.

Of beter gezegd zat er even niet in.

Vandaag heb ik besloten dat op een perfect moment wachten geen zin heeft. Ik moet het allemaal gewoon gaan doen. Ook als ik maar een half uurtje per dag zal schrijven, het is beter dan helemaal niet schrijven.

Misschien is dat ook waar mijn slaap probleem ligt. Ik maak me veel te druk om alles wat ik wil doen, ik denk te veel over na. Misschien dingen doen en niet te veel er over nadenken is de oplossing.

En zo begin ik weer opnieuw. Op een donderdag.