Passie versus nieuwsgierigheid

photo-1454329001438-1752daa90420
Foto: Annie Spratt | Unsplash

Ik ben nieuwsgierig, ik heb een onrustige geest. Ik heb geen echte passie, maar er zijn veel dingen waarvan ik heel veel plezier krijg. Soms ben ik jaloers als ik naar A. kijk. Hij heeft wel een passie en het zorgt voor dat vonkje in zijn ogen. Dat vonkje wil ik ook hebben.

“Ik wil het ook, passie hebben”, dacht ik nog niet zo lang geleden. Maar nu ben ik er niet zo zeker van. Ik hoef niet op één weg blijven, met een extreme focus. Ik vind veel dingen interessant en ik wil ze allemaal kunnen doen.

Passie slokt je op en je kijkt niet meer verder. En ik wil nieuwsgierig blijven. Ik wil om de hoek kunnen kijken of daar, misschien, iets wat nog beter bij me past op me wacht.

Ik ben blij dat ik deze video gezien heb. Het heeft me gerust gesteld dat er niets mis is met hoe ik in het leven sta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.