Passie versus nieuwsgierigheid

photo-1454329001438-1752daa90420
Foto: Annie Spratt | Unsplash

Ik ben nieuwsgierig, ik heb een onrustige geest. Ik heb geen echte passie, maar er zijn veel dingen waarvan ik heel veel plezier krijg. Soms ben ik jaloers als ik naar A. kijk. Hij heeft wel een passie en het zorgt voor dat vonkje in zijn ogen. Dat vonkje wil ik ook hebben.

“Ik wil het ook, passie hebben”, dacht ik nog niet zo lang geleden. Maar nu ben ik er niet zo zeker van. Ik hoef niet op één weg blijven, met een extreme focus. Ik vind veel dingen interessant en ik wil ze allemaal kunnen doen.

Passie slokt je op en je kijkt niet meer verder. En ik wil nieuwsgierig blijven. Ik wil om de hoek kunnen kijken of daar, misschien, iets wat nog beter bij me past op me wacht.

Ik ben blij dat ik deze video gezien heb. Het heeft me gerust gesteld dat er niets mis is met hoe ik in het leven sta.