#WOT deel 34: de tango

photo-1470241339332-d447f23ea6a6
Foto: Ron S | Unsplash

Tango ~ 1) Argentijnse dans 2) Ballroomdans 3) Bij het dansen heeft men niets aan een feeks (crypt.) 4) Dans 5) Die knijpt hem voor niets in de balzaal (crypt.) 6) Dans van niets met een werktuig (crypt.) 7) Gezelschapsdans 8) Muziektermen 9) Muzikaal erfgoed van argentinië 10) Mix van bier en grenadine 11) Spaanse dans 12) Stijldans 13) Soort dans

In het Pools hebben we een equivalent van het Engelse spreekwoord (volgens mij komt het van een Amerikaans lidje, maar laten we het bij de Engelse taal houden) “it takes two to tango”. Ik vind het een leuk spreekwoord omdat tango zo bijzondere dans is. Vol emoties, met veel bij elkaar komen en elkaar weg duwen. Net als een relatie.

Ik heb mijn dans partner gevonden. Voor het leven. Ik wil geen andere. De tango die we dansen is een dans vol van liefde, begrip en steun. Mijn leven is zo veel beter geworden sinds we samen dansen.

We bewegen altijd in dezelfde richting, we kijken altijd dezelfde kant op. Ook als we met elkaar niet eens zijn, toch willen we elkaar niet weg duwen. Zelf niet voor een seconde. Ik zou geen andere dans- en levenspartner willen hebben.

Onze tango is misschien beetje saai. Maar saai zijn is in dit geval goed.

 

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Je kunt ook bij Drs. Pee een link naar je eigen blog achterlaten zodat iedereen mee kan lezen.

2 thoughts on “#WOT deel 34: de tango

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.