Experimenteren

kaboompics-com_top-view-of-black-and-white-typography-sentences
Foto: kaboompics.com

Soms heb ik zin in een experiment. Bijvoorbeeld geen social media gebruiken week lang. Of helemaal offline gaan. Of een jaar zonder alcohol. Of een maand elke dag sporten. Of, en dat is denk ik het beste idee van allemaal, elke dag bloggen. Een soort van dagboek hier op de blog bijhouden. Ik ben benieuwd wat er dan met mij gebeurt. Zal ik iets ontdekken? Nieuwe krachten vinden? 

Ik speel met dat idee al een hele tijd, maar ik durf maar niet daar aan beginnen. Ik vind altijd smoesjes die me tegenhouden. Want als ik nu 31 dagen achter elkaar wil sporten dan moet ik wachten tot na mijn vakantie. En met elke dag bloggen eigenlijk ook, want wat als ik ergens geen internet heb?

Ik denk dat het makkelijkste is om gewoon te beginnen. Niet meer over nadenken, maar doen. Maar ja, het is weer makkelijker gezegd dan gedaan. En ik zit nu weer te peinzen wat ik kan doen. Hoe kan ik mezelf uitdagen? Welke experiment zal ik aangaan?

Misschien moet ik per vandaag beginnen met dagelijks bloggen. Gewoon, omdat het kan. En eerste dag zit er al op.

 

Heb je een uitdaging of experiment dat je aan zou willen gaan, maar durft niet? Wat is het?

One thought on “Experimenteren

Comments are closed.