Boekenkast

Een paar weken geleden heb ik mijn boekenkast opgeruimd. Het was de hoogste tijd, want de boeken puilden eruit en ik vond hem niet meer mooi. En het is toch wel een prachtige boekenkast.

Wat een klus was dat, zeg. Ik denk dat ik een uur of vijf, zes mee bezig was. Elke boek moest eerst uit de kast, elke plank gezogen en met een vochtige doek schoongemaakt. Elke boek moest afgestoft worden en terug gezet of opzij gelegd.

Zo heb ik zes (6!) grote shoppers met de boeken kunnen vullen. En deze heb ik naar de tweede kans winkel gebracht. Ik heb nog nooit in een keer zo veel boeken weg gedaan. Het was niet makkelijk, maar het was het waard. Mijn kast ziet er nu prachtig uit en ik kijk met plezier ernaar.

Weg gingen boeken die ik ooit cadeau heb gekregen, maar niet in mijn smaak vielen. Ook de boeken die ik zelf bij een boekenverkoop bij de bieb gekocht had, maar nu geen interesse meer in had heb ik weg gedaan. Dat heeft weer voor gezorgd dat mijn te-lezen-stapel wat kleiner en minder overweldigend werd.

One thought on “Boekenkast

Comments are closed.