#WOT deel 36: zweet

photo-1470468969717-61d5d54fd036
Foto: Clem Onojeghuo | Unsplash

Zweet ~ 1) Afscheidingsproduct 2) Afgevoerde afvalstoffen uit het lichaam 3) Deel van het lichaam 4) Huiduitwaseming 5) Huidvocht 6) Lichaamsvocht 7) Transpiratie 8) Transpiratievocht 9) Uiting van inspanning 10) Uiting van warmte 11) Vochtuitslag 12) Zweten 13) Zoutig vocht

Ik zweet moeilijk. Mijn lijf kan niet zo goed. In plaats daarvan krijg ik het heel warm en wordt mijn gezicht helemaal rood. Daarom sport ik het liefst thuis, in mijn eentje. Ik heb de sportschool wel geprobeerd, maar die bezorgde blikken van andere mensen vond ik niet heel fijn.

Ik kan goed tegen hitte, maar sporten in het warm weer is voor mij een uitdaging. Na ongeveer twintig minuten heb ik het zo heet dat ik moeilijk op adem kan komen. Ik merk ook dat ik in de zomer veel minder zin heb in sporten. Dat doe ik liever als het wat koeler is.

Deze zomer heb ik ook heel weinig gesport, maar ik ben van plan om het weer op te pakken en regelmatig te gaan sporten. Liefst zo vijf keer in de week. Maar ik denk dat ik dat pas vanaf oktober kan doen. Tot dan wil ik aan drie keer per week komen.

Ik ben geen sport- en zweetfanaat, maar ik wil heel graag regelmatig sporten. Ik weet dat het goed voor mij is. Voor mijn fysieke en mentale welzijn.

 

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Je kunt ook bij Drs. Pee een link naar je eigen blog achterlaten zodat iedereen mee kan lezen.

2 thoughts on “#WOT deel 36: zweet

  1. Als ik sport zweet ik heel makkelijk, na een training zie ik er uit alsof ik onder mijn helm ben verzopen :P Gelukkig zweet ik niet veel of snel als ik niks doe.

    Like

Comments are closed.