#WOT deel 37: dapper

img_4063

Toen ik naar Nederland verhuisd was hoorde ik vaak dat ik dapper was. Maar dat was helemaal niet dapper, dat was hoopvol. Ik hoopte dat ik hier mijn plek zou kunnen vinden en dat de man voor wie ik die stap nam de goede was. Hoopvol dus, niet dapper.

Dapper ~ 1) Braaf 2) Boud 3) Bluf 4) Driest 5) Eerlijk 6) Fiks 7) Flink 8) Fier 9) Ferm 10) Geducht 11) Heroïsch 12) Heroïek 13) Heldhaftig 14) Kloek 15) Kordaat 16) Krachtig 17) Kranig 18) Koen 19) Krijgshaftig 20) Moedig 21) Moresterk 22) Manmoedig 23) Mannelijk 24) Manhaftig 25) Niet bevreesd 26) Onverdroten 27) Onbevreesd 28) Onbeschroomd 29) Onbeducht

Dapper ben ik als ik een kort verhaal instuur voor een wedstrijd. Of als ik beslis om te gaan studeren na mijn dertigste. Dapper ben ik als ik iets doe omdat mijn hart dat heel graag wil en terwijl mijn ratio “doe maar niet” zegt.

Ik vind mezelf dapper hier, op deze blog. Ik schrijf ik in het Nederlands, mijn tweede (derde) taal, ik maak fouten en ik stuur het toch de grote, boze wereld in.

Dapper zijn is dingen doen die je een beetje ongemakkelijk laten voelen. Dapper zijn is verder gaan nadat je net op je bek bent gegaan. Dapper zijn is elke dag opnieuw beginnen. Dapper zijn is niet opgeven. Dapper zijn is jezelf durven zijn.

Dapper zijn laat je op je leven verliefd raken.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Je kunt ook bij Drs. Pee een link naar je eigen blog achterlaten zodat iedereen mee kan lezen.