#WOT deel 38: zenuwachtig

photo-1470169048093-08ac89858749
Foto: MindJournal | Unsplash

Zenuwachtig ~ 1) Angstig 2) Geagiteerd 3) Gejaagd 4) Gespannen 5) Haastig 6) Jachterig 7) Nerveus 8) Opgewonden 9) Onrustig 10) Schutterig 11) Zeer opgewonden 12) Zemelachtig

Elke dag net voor ik ga schrijven word ik nerveus. Ik voel een beetje druk in mijn borstkast en mijn hoofd lijkt wel leeg te zijn, zo licht voel het. Mijn hart bonst of is het juist zo stil dat ik het niet voel kloppen. Ik krijg dat gevoel altijd als ik iets wat voor mij belangrijk is ga doen. Ik ben zenuwachtig en vraag me af of het een goed idee was.

Ik weet waar het vandaan komt en toch kan ik het niet tegenhouden. De druk die ik op me leg is wat te groot. Mijn verwachtingen wat te hoog. Waarom doe ik het mijzelf aan? Waarom zit ik mezelf in de weg?

Ik hou van schrijven. Ik wil schrijven. En toch voel ik me angstig als ik daaraan moet beginnen. Ik weet dat het betekent dat schrijven belangrijk voor me is. Maar daardoor wordt het niet makkelijker.

Het is simpel: als ik niet schrijf ben ik ongelukkig. Dus zenuwachtig of niet, schrijven moet ik.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Je kunt ook bij Drs. Pee een link naar je eigen blog achterlaten zodat iedereen mee kan lezen.