Dat was oktober

img_7645

De maand waarin ik heel veel tijd met de poesjes op de bank heb doorgebracht. Heerlijke luie maand was dat.

Ik heb 10 boeken gelezen:

“Sacrifice” van Sharon Bolton
“Agatha Raisin and the Vicious Vet” van M.C. Beaton
“Z jednym wyjątkiem” van Katarzyna Puzyńska
“The Year of Magical Thinking” van Joan Didion
“Almost French: A New Life in Paris” van Sarah Turnbull
“Justyna Kowalczyk. Królowa śniegu” van Bogdan Chruścicki
“Agatha Raisin and the Potted Gardener” van M.C. Beaton
“Utopce” van Katarzyna Puzyńska
“The Master of Knots” van Massimo Carlotto
“Zapomniane słowa” onder redactie van Magdalena Budzińska

Zoals je ziet heb ik alleen maar Poolse en Engelse boeken gelezen. Ik denk niet dat het eerder is gebeurt. Meestaal lees ik ook een paar boeken in het Nederlands. Misschien komt het door dat ik naast mijn bed “Dagelijkse rituelen” heb liggen. Ik lees daar af en toe een stukje in, maar ik vind dat boek niet geweldig en de redactiewerk is gewoon slecht.

Ik ben begonnen met lezen van “Hoe lees ik?” van Lidewijde Paris. Dat is dus al een boek in het Nederlands voor november.

In oktober heb ik gekeken naar The Great British Bake Off, die, tot mijn spijt, vanaf volgend jaar niet meer op BBC wordt uigezonden, The Missing – ook op de BBC en Madam Secretary op SBS9.

Ik heb alle moetjes en willetjes los gelaten. Dat was een maand waarin ik niet gesport heb, niet naar mijn Fitbit gekeken heb en niet geschreven heb. Ik heb vakantie van alles genomen en dat was heerlijk. Ik merk ook dat ik het nodig had. Dankzij deze pauze kon ik afstand nemen van alles en weer zien wat voor mij belangrijk is.

We zijn een paar dagen in Manchester geweest waar ik naar mijn favoriete Waterstones ben gegaan en daar een paar boeken gekocht heb.

Ik heb ook een paar boeken besteld, sommige zouden nog deze week komen, een paar ergens half november en twee waarschijnlijk eind november of begin december.

Dat was zeker een boeken maand.

En hoe was jouw oktober?