#WOT deel 44: alleen zijn

img_7683

Alleen zijn ~ 1) Afgelegen 2) Afgezonderd 3) Afzonderlijk 4) Apart 5) Blotelijk 6) Enkel 7) Exclusief 8) Enkel of enkele 9) Eniglijk 10) Enig 11) Enige 12) Eenzaam 13) Enkel omdat er niemand bij is (crypt.) 14) In je eentje 15) In zijn uppie 16) Louter 17) Maar 18) Niet vergezeld 19) Niet onderling 20) Niemand 21) Niet samen 22) Onvermengd 23) Onvergezeld 24) Puur 25) Uitsluitend 27) Uniek 28) Uppie 29) Solo 30) Slechts 31) Solitair 32) Verlaten 33) Zuiver

Elke ochtend zit ik alleen aan de eettafel. Met mijn eenpersoonsontbijtje en een boek of een tijdschrift. Dat is mijn tijd om met mijzelf te zijn, rustig te kunnen nadenken, soms iets in mijn notitieboekje opschrijven. Alleen de katten doorbreken die rust, ze lopen om me heen en vragen om mijn aandacht.

Toen ik nog jong en niet zo wijs was, kon ik niet zo goed alleen zijn. Ik zocht altijd gezelschap van vrienden op. Ik wilde altijd mensen om me heen hebben, ik wilde niet alleen met mijn gedachten gelaten worden.

Nu, dat ik oud(er) en wijs(er) ben, vind ik het heerlijk om alleen te zijn. Ik kan dan naar mezelf luisteren, mijn behoeftes zien en erkennen. Ik leer steeds meer over mijzelf en dat kan niet in de menigte.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Je kunt ook bij Drs. Pee een link naar je eigen blog achterlaten zodat iedereen mee kan lezen.