Waarom ik niet meedoe aan NaNoWriMo

kaboompics-com_industrial-chair-and-desk-with-typewriter
Foto: kaboompics.com

Ik ben een fan van het internet en alle mogelijkheden die daarmee verbonden zijn. Ik vind het fijn dat we nu in een globaal dorp wonen. Wat ik niet leuk vind is het klakkeloos overnemen van alle nationale feesten en andere gelegenheden uit de Verenigde Staten.

NaNoWriMo staat namelijk voor de National Novel Writing Month. En gezien dat ik niet Amerikaans ben en ook niet in Amerika woon zie ik het niet als mijn feestje. Het is geen InterNaNowWriMo, maar NaNoWriMo.

Begrijp me goed. Ik vind het een goed initiatief, maar waarom kunnen we niet iets op eigen bodem verzinnen? Waarom doen we aan de nationale feesten van een ander land?

Een paar maanden geleden was ook een of andere ‘National Marshmallow Day’ en daar deden mensen in Nederland ook massaal aan mee.

Ik vind het gek dat we zonder daarover na te denken aan nationale feestdagen van een ander land meedoen. Gaan we straks ook Thanksgiving vieren?

Terug naar NaNoWriMo. Ik doe er niet aan mee ook voor andere reden. Ik geloof namelijk niet in dat ik in een maand een goed boek kan schrijven. Als ik aan het redactiewerk dat daarna zou moeten gebeuren denk dat gaan mijn handen ervan zweten.

Ik blijf lekker schrijven. In mijn eigen tempo.